Blandede bøger

Rie Osted Man må have en skuffe med pakker

Rie Osted Nøglebøgerne

 

en blandet landhandel

I de sidste mere end 30 år har jeg skrevet omkring 30 bøger inden for ret mange genrer. Fra 1987 til 1998 skrev jeg 12 kalenderbøger til teenagepiger, ’Piger …’ efterfulgt af årstallet, og jeg møder stadigvæk yngre kvinder som fortæller, at de læste de bøger til laser.

’Historier med gods i’ er en coffeetable-book om seks danske slotte, som blev til på DRs opfordring som en opfølgning på seks tv-udsendelser.

’Man må have en skuffe med pakker’ er en portrætbog, som fortæller om en dødeligt syg kvinde med et livsmod helt ud over det sædvanlige. Når leddegigten forhindrede hende i en aktivitet, så hentede hun en ’pakke’ i skuffen med en ny. Der var altid noget, hun kunne.

To skolebøger, ’Familien’ og ’Astrologi’, fortæller de større børn om henholdsvis familieliv til alle tider og i mange lande og om, hvad astrologi er for noget. ’Velkommen til verden’ er en bog til nybagte forældre, og de fire ’Nøglebøger’ er hjælp til unge, der flytter hjemmefra og til mennesker, der flytter sammen eller rejser ud på egen hånd. Den fjerde er oplysning om alternativ sygdomsbehandling.

Jeg har bidraget til flere antologier, senest i 2008 til ’Spor i sandet’, en bog hvor 14 danske forfattere har skrevet hver to kapitler. Det ene om en barndomsoplevelse, det andet kapitel om den indvirkning, denne oplevelse har på dagen i dag.

Alt i alt en blandet landhandel, som også har givet mig selv oplysninger, indsigt og sjove timer, mens de blev til, og en masse gode reaktioner senere. 

Rie Osted Spor i tiden